Turun torimielenosoitus sai häädön
julkaistu tänään klo 10:42, päivitetty tänään klo 10:58

http://yle.fi/alueet/turku/2011/10/turun_torimielenosoitus_sai_haadon_2959960.html

Demokratiamielenosoittajien leiriä alettiin purkaa Turun kauppatorilta keskiviikkona aamupäivällä. Turun kaupunki oli jättänyt poliisille virka-apupyynnön häädöstä. Kaupungin mukaan torilla ei sovi telttailla arkena, sillä rakennelma häiritsee kaupankäyntiä ja liikkumista.

Demokratiamielenosoitus alkoi kauppatorilla lauantaina. Mielenilmaus on osa kansainvälistä liikehdintää, joka sai alkunsa Espanjasta. Mielenosoittajien antamissa tiedonannoissa vaaditaan muun muassa yhteisöllisyyttä ja pankkien vastuuta.

Hallintojohtaja Jari Lehmussaari Turun kiinteistölaitokselta korostaa, että kaupungilla ei ole mitään mielenilmausta vastaan. Mielenosoituksen pitämiseen ei Suomen lain mukaan tarvitse anoa lupia. Ennakkoilmoitus poliisille riittää.

Kaupungin mukaan ongelmana ovat mielenosoittajien pystyttämät rakennelmat: puolijoukkueteltta ja lava. Viikonloppuna ne mahtuivat torilla olemaan, mutta arkisin kauppatori on pyhitetty kauppapaikaksi.
Parhaillaan neuvotellaan, voisivatko mielenosoittajat siirtyä syrjäisempään paikkaan. Vaihtoehdoiksi on esitetty ainakin Varvintoria ja Kupittaan puistoa. Mielenosoittajat tekevät ratkaisunsa jatkosta tänä iltana.

  • Tuntuu ihan selkeästi siltä, että meidät halutaan pois silmistä. Mitään haittaa emme ole kenellekään aiheuttaneet. Joitakuita kismittää nähdä meidät silmissään. Tämä on meidän tulkintamme, kansalaisaktivisti Pekka Lundgren totesi keskiviikkona.

YLE Turku

Mainokset