Jyväskylän torikokouksen esittelykirje/kutsu sunnuntain elokuvanäytökseen ja valmistelemaan joulukuun 10. päivän tapahtumia:

Arvoisa kansalainen!

Me olemme Jyväskylän torikokous. Olemme osa kansainvälistä torikokousliikettä, joka tunnetaan muualla maailmassa mm. nimillä 15M-liike, Indignados, Occupy Wall Street -liike ja 99%:n liike. Jyväskylän ohella liikkeellä on aktiivista toimintaa Suomessa ainakin Helsingissä, Vantaalla, Turussa ja Tampereella.

Torikokousliike haluaa luoda kaikille avoimen tilan keskustella yhteiskunnallisista asioista ja pohtia vaihtoehtoja vallitseville poliittisille ja taloudellisille rakenteille. Emme määritä itseämme poliittisen kannan, sosiaalisen aseman tai minkään muunkaan ulkoisen tekijän perusteella; edustamme kukin itseämme, eikä kukaan meistä yksin edusta koko liikettä. Päätökset teemme kaikille avoimissa kokouksissa konsensusperiaatteella, kaikkia mielipiteitä kunnioittaen. Näissä kokouksissa jokaisella osallistujalla on tasaveroinen mahdollisuus tuoda esille itselleen tärkeitä asioita ilman rajoituksia ja saada niille tukea muilta osallistujilta. Tähtäämme kokonaisvaltaiseen muutokseen yhteiskunnassa, joten mikään asia ei ole meille vieras. Haluamme olla aito kansanliike, jossa on tilaa moninaisuudelle ja erimielisyydellekin. Uskomme, että yhdessä voimme saada aikaan enemmän kuin jos työskentelisimme kukin tahoillamme.

Olemme kokoontuneet Jyväskylässä syyskuusta 2011 alkaen. Olemme järjestäneet “avoin mikki” -tyyppisen tapahtuman Kävelykadulla sekä katuperformanssin terveyspalveluiden yksityistämistä vastaan, joista on uutisoitu mm. Keskisuomalaisessa. Olemme avoimia kaikenlaisille toimintatavoille mielenosoituksista katuteatteriin ja suoraan toimintaan, kuitenkin väkivallattomuuden periaatetta noudattaen. Luovia ideoita otetaan mielellään vastaan!

10. joulukuuta, YK:n ihmisoikeuksien päivänä, aiomme olla mukana torikokousliikkeen maailmanlaajuisessa toimintapäivässä. Tule mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan tuon päivän tapahtumia. Jos Sinulla on jo jotain suunnitelmia tuolle päivälle, niin kuulisimme mielellämme myös niistä. Löydämme varmasti jonkin tavan yhdistää voimamme!

Kutsummekin Sinut ilmaiseen Espanjan kansannoususta kertovan dokumentaarielokuvan Huutoja taivaalla – Gritos el en Cielo ennakkonäytökseen su 4.12. klo 16 BarVakiopaineeseen, Kauppakatu 6, Jyväskylä. Ohjaaja paikalla.

Elokuvan traileri ja pressimateriaali:

http://www.lumination.fi/gritos

Ystävällisin terveisin,
Jyväskylän torikokous

Mainokset